Гърция смята, че България е изпълнила предварително поставените ѝ критерии за

...
Гърция смята, че България е изпълнила предварително поставените ѝ критерии за
Коментари Харесай

Гърция смята, че България е изпълнила критериите за членство в Шенген

Гърция счита, че България е изпълнила авансово поставените ѝ критерии за участие в Шенген, сподели президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу на пресконферения в президентството, откакто държавният глава Румен Радев я удостои с медал „ Стара планина “ с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция. По думите ѝ това се удостоверява и от многократното оценяване на Европейската комисия. Президентът на Гърция е на публично посещаване в страната ни по покана на Румен Радев.
Според Сакеларопулу участието на България в Шенгенското пространство не трябва да се бави повече. „ Гърция поредно и непреходно поддържа присъединението на България в Шенгенското съглашение “, сподели тя.

Многобройните сегашни провокации изискват подсилване на европейското семейство и демонстриране на взаимност във рамките на страни членки на Европейски Съюз и на България в тази ситуация, разяснява гръцкият президент. Сакеларопулу добави, че проблемите би трябвало да бъдат решавани с разговор и несъгласните страни би трябвало да се съгласят с президента Румен Радев, че България и Румъния охраняват европейски външни граници. 
Орденът „ Стара планина “, с който президентът на Гърция беше наградена, отразява отличните взаимоотношения сред двете страни, счита Катерина Сакеларопулу. Тя изрази вяра, че те ще продължат да се усъвършенстват.
Следвайте " Гласове " в

 
 
08 Дек 20225706 Дек 202223905 Дек 2022212604 Дек 202237002 Дек 2022236702 Дек 2022383КоментариКой пък я пита Гърция?08 Дек 2022 14:34ч.
Гърция считала била
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ами да08 Дек 2022 14:47ч.
няма единствено при тях да се откриват тълпите мигранти на път за Западна Европа?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ТУРСКО БЪДЕЩЕ08 Дек 2022 14:55ч.
Хитрата (и ехидна) гъркиня ги приказва тези неща, тъй като знае доста добре това, за което Румен Радев не си дава сметка (поради дефицит на сиви мозъчни клетки). Гъркинята се опасява — напълно основателно — че в случай че България (каквато е в този момент) не влезе час по-скоро в Шенген, няма да е надалеч денят, в който Северна България ще се окаже съветски анклав, а България на юг от Балкана ще се трансформира в Тракийският мост, който ще свърже Мюсюлманска Турция с мюсюлманска Албания и мюсюлманска Босна. (Това, което се самоназовава Северна Македония, от дълго време е в същността си част от Велика Албания!) И без това Тракийският мост е обитаем с голям брой българо-мохамедани, които смятат себе си ТУРЦИ. Изобщо — доста е евентуално южната част на България скоро да придобие ТУРСКО БЪДЕЩЕ, както пък тогавашното Княжество България да стане потребният на Русия мост сред Руското Черно море и Православна Сърбия. И тогава — жална и майка на „ славната “ Гърция: тя ще бъде изолирана по суша от Европа, заобиколена от притесняващото я съседство на Модерната Отоманска Империя.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022132619 Ное 2022126208 Дек 20227724 Sep 20223257
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР